חלה ללא שמרים עם מחמצת וטיפ איך יוצרים צבע מבריק וחזק לחלה...
חשוב לציין שזאת חלה ממחמצת ותהליך ההתפחה ארוך קצת אבל משתלם בסביבות 12 שעות התפחה
500 גרם קמח לחם איכותי
250 גרם מחמצת מקמח לבן (תהליך יצירה של שבוע. הסבר על איך מכינים מחמצת יש בקיר)
1/4 כוס סוכר לבן
1 ביצה גדולה
3 כפות שמן קנולה
1.5 כוסות מים מינרלים או מי ברז
1 כף מלח דק לציפוי ביצה אפשר להוסיף סומסום תהליך היצירה:
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים בחינם ישירות אל תוך המייל שלך
מנפים את הקמחים לקערה מוסיפים את הסוכר את כל הנוזלים ווגם את המחמצת ומערבבים היטב.
לאחר 3 דקות לישה מוסיפים את המלח ואם צריך עוד מים, הבצק מעט דביק כאשר המלח נספג נותנים לו לנוח 5 דקות.
לאחר 5 דקות מנוחה לשים עוד כ-6 דקות נוספות. עד שהבצק חלק ורך.
מניחים בקערה משומנת בשמן קנולה להתפחה של 3שעות בערך. אחרי כשעה חותכים עם היד משומנת 3 חתיכות בצק שוות ומייצרים 3 גלילים באורך של כ-30 ס"מ מניחים אותם אחד ליד השני,
מדביקים את הקצוות עם שורש כף היד או עם האצבעות,
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים בחינם ישירות אל תוך המייל שלך
קולעים לצמה. מניחים על נייד אפייה להתפחה שניה של כ 5-6 שעות.
אחרי ההתפחה מורחים על הבצק ביצה טרופה ומפזרים את הסומסום או את הסובין חיטה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-25 דקות.
החלה מוכנה כאשר דופקים על החלק התחתון ונשמע קון חלול.
כאשר היא מוכנה מוצאים ומניחים על רשת.
* טיפ ליצירת צבע יותר מבריק וכהה על החלה: לאחר כ-4.5 שעות למרוח את הביצה ובסיום ההתפחה למרוח שוב.
בתאבון
נתי
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים בחינם ישירות אל תוך המייל שלך